AMPELEIA
ROCCATEDERIGHI, TOSCANA, ITALIEN
Ampeleia blev skabt i 2002 i samarbejde mellem vennerne Elisabetta Foradori, Thomas Widmann og Giovanni Podini.
Med dette projekt ønskede de at vise verden den store diversitet, som findes i Roccatederighi - et lille område i Maremma ved den Toscanske kyst.
Ampeleia befinder sig blandt mineralrige skråninger på ca. 200-600 meters højde. Her findes en unik variation af jordbundstyper og mikroklimaer. Disse forhold gør det muligt at dyrke mange forskellige druesorter: bl.a. Cabernet Franc, Merlot, Sangiovese, Alicante Nero (toscansk biotype af Grenache), Carignano, Mourvèdre og Alicante Bouschet. Der anvendes primært cementtanke til lagringen af vinene, for at lade druernes rene og elegante udtryk være i fokus.
Besiddelserne består af ca. 150 ha. land, hvoraf 38 ha. er plantet med vinstokke, da de ønsker at værne om biodiversiteten i området. Resten af jorden anvendes til andre afgrøder og landbrug.
CUVÉE DESCRIPTIONS
+ Bianco di Ampeleia
Type: Orangevin
Drue(r): Trebbiano, Ansonaco (aka. Ansonica) & Malvasia
Jordbund: Sand & grus
Vinifikation: Manuel høst. 10-12 dages maceration. Lagret 6 måneder på cement.
Certificering: Biodynamisk
+ Rosato di Ampeleia
Type: Rosévin
Drue(r): Carignano & Alicante
Jordbund: Ler, sand & kalk
Vinifikation: Manuel høst. Alicante efterlades 12-dage i hele klaser til infusion i Carignano-mosten. Vinen lagres 6 måneder på cement.
Certificering: Biodynamisk
+ Un Litro
Type: Rødvin
Drue(r): Alicante Nero (aka. Grenache), Mourvedre, Carignano, Sangiovese & Alicante Bouschet
Jordbund: Sand & grus
Vinifikation: Druerne høstes og vinificeres individuelt. Macerationstiden er ca. 5-7 dage i alt. En lille del af vinen (ca. 10%) laves med maceration carbonique. Lagres 6 måneder på cement.
Certificering: Biodynamisk
+ Alicante
Type: Rødvin
Drue(r): Alicante Nero (aka. Grenache)
Jordbund: Sand & grus
Vinifikation: 30% i hele klaser. Lagres 6 måneder på cement.
Certificering: Biodynamisk
+ Ampeleia
Type: Rødvin
Drue(r): Cabernet Franc
Jordbund: Kalk & ler
Vinifikation: Lagres i 12-måneder på fad og cement, samt mindst to års lagring på flaske.
Certificering: Biodynamisk