Azimut (cellers de can suriol)

penedÈs, catalonien, Spanien

Suriol-familien har dyrket vin på Can Suriol-vingården siden starten af 1600-tallet. Tidligere dyrkede familien også andre afgrøder, men har nu flyttet fokus udelukkende til vinproduktion - selvom deres vinmarker blev destrueret under phylloxera i 1890.

I 1990’erne besluttede familien at arbejde økologisk. Sønnen Assís Suriol har taget det næste skridt, og arbejder med en mere holistisk tilgang efter biodynamikkens principper i markerne. Han har også besluttet at begrænse brugen af SO2 i vinene.

Azimut er et projekt, som Assís har startet med et par venner, der også dyrker vinmarker i området. Målet er at udbrede økologi gennem let drikkelige hverdagsvine.


Cuvée BESKRIVELSER

+ Azimut Cava

Type: Mousserende hvidvin
Drue(r): Macabeo, Xarel-lo & Parellada
Jordbund: Kalkholdig lerjord
Vinifikation: Spontangæret basisvin lagret på cementtank. Intet tilsat sukker ved andengæring. Mindst 10 måneders lagring på flasken, degorgeres på bestillingstidspunktet.
Certificering: Biodynamisk & økologisk

+ Azimut Cava Rosé

Type: Mousserende rosévin
Drue(r): Garnacha & Monastrell
Jordbund: Kalkholdig lerjord
Vinifikation: Basisvinen spontangæres. Der tilsættes ikke sukker ved andengæring. Vinen lagres mindst 10 måneder på flasken og degorgeres på bestillingstidspunktet.
Certificering: Biodynamisk & økologisk

+ Azimut Blanc

Type: Hvidvin
Drue(r): Macabeu, Xarel-lo, Garnatxa & Malvasia (40/25/25/10)
Jordbund: Kalkholdig lerjord
Vinifikation: Spontangæret. Lagres på cementtanke i 3 måneder, hvor vinen også undergår malolaktisk fermentering. Let filtreret og tilsat små mængder SO2 ved flaskning.
Certificering: Biodynamisk & økologisk

+ Azimut Negre

Type: Rødvin
Drue(r): Ull de Llebre (aka. Tempranillo), Garnatxa, Monastrell, Syrah & Samsó (aka. Carignan) (40/20/20/10/10)
Jordbund: Kalkholdig lerjord
Vinifikation: Vinen spontangæres og lagres på cementtank i 8-15 måneder, hvor vinen undergår malolaktisk fermentering og der udføres battonage. Vinen klares ikke, men filtreres let og tilsættes små mængder SO2 ved flaskning.
Certificering: Biodynamisk & økologisk