Bastian Wolber

Bourgogne, Frankrig

 

Vi mødte Bastian Wolber for første gang over en gang smeltet ost på en lille restaurant i Staufen, før han overhovedet var trådt ind i vinbranchen. Han var sammen med sin bror Christoph Wolber fra Wasenhaus, som vi har arbejdet sammen med i en længere periode. Historien går sådan at Bastian efter at have drukket en flaske Ganevat på Le Dilletante med sin bror besluttede sig for at han ville være vinmager. Kort efter vores første rendezvous, begyndte han at arbejde i Bourgogne og Alsace og han har brugt de sidste mange år på at dygtiggøre sig hos bl.a. Jean-Marc Dreyer, Jen-Yves Bizot, Leflaive og Rudolph Trossen inden han i 2019 kom i lære hos Ganevat himself. De første vine, han lancerede i 2020, var allesammen købte druer fra vennernes vinmarker: Pinot Noir og Chardonnay fra Bourgogne, Gamay fra Beaujolais og Riesling fra Alsace. Siden har han fået muligheden for at leje to hektar i Bourgogne nær Auxey-Duresses. Jubii!

Bastian Wolber er ægte Steinerbarn, med intuition, formål og en bevidsthed om hans omgivelser, der afspejler sig i hans vine, der har en nerve, der kan røre selv den mest garvede vindrikker.

Bastian har nu lavet vin i Bourgogne i et par år og er blevet et velkendt navn med stor efterspørgsel og med god grund. Hans vine har en særlig nerve.

 

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Riesling

Type: Hvidvin
Drue(r): Riesling
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen

+ Chardonnay

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen

+ Gamay

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen

+ Pinot Noir

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen