Brasserie des Voirons

Savoie, Frankrig

 

Barbara & Christopher Grellier laver fantastisk øl lige syd for Genève (på den franske side) ved siden af Evian kilden.

Som ofte bliver basisøllene gæret på levende belgisk gær, da Christopher ikke bryder sig om smagen af brettanomyces. Der er dog nogle øl, som i sommer halvåret får lov til at vildgære, men det er kun hvis betingelserne er i top.

Ingredienserne til deres mere komplekse øl, dem plukker de selv og de går meget op i, at de gode råvarer skinner igennem. De bruger hele 70 liter blåbær til 900 liter vand og 120 liter hindbær til 900 liter vand. Og det er slet ikke så lidt endda.

Næsten alle øllene ligger på gamle vinfade, dog ikke deres framboise, som lagrer på terracotta. De andre vine lagres på fade, og da parret er dybt fascineret af vilde vine bruger de også en del gamle vinfade, bl.a. fra Clos Rougeard, Schüeller & et Savagninfad fra Ganevat til at lagre øl på.