Christian Venier

Cheverny, Loire, Frankrig

Christian Venier mener at hårdt og ærligt mark- og kælderarbejde, håndværket i vinmageri, er afgørende for at skabe sunde naturlige vine og at stringens er vigtigere, end at kunne opfylde normerne for certificeringer. Han er tredje generations vinmager, der har brugt mange sæsoner på at finpudse sine færdigheder hos sine fætre Thierry og Jean-Marie Puzelat fra Clos du Tue Boeuf, før han midt i 90’erne producerede sin første årgang “Brin du Chevre”. Samtidig med at han begyndte at producere vin, begyndte han på vinskole i Ambroise, hvor han til sin skræk fandt ud af, at ingen af eleverne vidste noget om økologisk landbrugspraksis.

Christian forblev dog “ægte” landmand efter skoletiden, beslægtet og inspireret af sine forfædre, han dyrker jorden med filosofien om hårdt og ærligt arbejde, økologisk, non-interventionistisk og med en tro på terroiret, som giver hans vine enorm mineralitet og struktur, uden at de mister de bløde naturlige kanter.

Hans domæne ligger i landsbyen Madon, på kanten af den sydlige skråning 100 meter over Loire-floden på Cheverny-plateauet i Touraine. Cheverny bliver kaldt Frankrigs have, her dyrkes asparges, urter, grøntsager og korn side om side med vinen.


Cuvée descriptions

+ Les Hauts de Madon Blanc

Type: Hvidvin
Drue(r): Orbois (aka Arbois Blanc)
Jordbund: Flint & ler
Vinifikation: Håndhøstet. Presset i hele klaser og spontangæret under temperaturkotrol. Modnet og lagret på bærmen indtil flaskning.
Certificering: Ingen

+ Les Hauts de Madon Rouge

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir & Gamay (70% / 30%)
Jordbund: Flint & ler
Vinifikation: Håndhøstet. Semi-carbonisk maceration ved hele klaser og spontangæring i tank og cement under temperaturkontrol. Modnet og lagret på bærmen indtil flaskning.
Certificering: Ingen

+ La Pierre aux Chiens

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Flint & sand
Vinifikation: Håndhøstet. Semi-carbonisk maceration ved hele klaser og spontangæring i tank og cement under temperaturkontrol. Modnet og lagret på bærmen indtil flaskning halvt på tank og halvt på gamle fade.
Certificering: Ingen