Double Zéro

Bourgogne, Frankrig

 

Er vinen zéro? Eller er den zéro-zéro?? Det er et spørgsmål man kan høre vinbønderne stille hinanden på vinsmagninger. Zéro-zéro er sådan en slags vinslang for at vine er helt uden noget tilsat. Og altså deraf navnet Double Zéro. Intet tilsat, overhovedet.

Mændene bag Double Zéro er ingen ringere end Francois Bouillot-Salomon og Jean-Francois Cuzin, der tidligere var postmand i Beaujolais, før han begyndte at lave en enkelt vin, L’Air du Temps, ligeledes i Beaujolais, før han besluttede sig for at gå Caminoen, før han brugte et år på Farm of ideas her i Danmark, for så altså til sidst at ende i Bourgogne. Han er i sandhed en fri sjæl og sammen med den garvede og dygtige vinmager Francois er projektet altså nu at lave de reneste bourgognevine.

Vinene er en skøn blanding af de to venners gemytter, de er præcise, men også vilde og et udtryk for en ny mere punket attitude i det eller så klassiske Bourgogne.

 

Cuvée descriptions

+ Aligoté

Type: Hvidvin
Drue(r): Aligoté
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen

+ Bourgogne “Passe-Tout-Grains”

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir & Gamay
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen

+ Bourgogne Saint-Martin “Cuve”

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen

+ Bourgogne Saint-Martin “Fût”

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Ingen