Jérôme Lambert

Anjou, Frankrig

Jérôme Lambert ligner som regel en del lige er stået op efter at have sovet i en høstak. Måske er det rent faktisk tilfældet.. Men det er om ikke andet helt sikkert, at han laver noget af det bedste vin vi ved om. Markerne står snorlige og i kælderen bliver vinen opbevaret 1,5 år på fiberglastanke inden den bliver flasket. Jérôme er altså ikke en fan af barriques! Det er primært tre tørre hvidvine på Chenin Blanc Jérôme producerer, alle høstet på samme mark med forskellig modenhed af druerne.


CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Bulles Rosé L’Air de Rien

Type: Mousserende rosévin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Skifer
Vinifikation: Manuel høst. Direkte pres af hele klaser, efterfulgt af spontangæring i tank. Basisvin flasket med en lille smule restsukker, som ved anden fermentation på flasken udvikler sig til bobler. 12 måneder med hovedet nedad ("sur lattes") før frigivelse. Ingen degorgement.
Certificering: Ingen