Julie Balagny

Fleurie, Beaujolais, Frankrig

 

Julie Balagny gik desværre meget pludselig bort i sommeren 2023.
Vi kommer til at savne Julie’s vine og de mange gode stunder vi har delt med hende, både i København og i Fleurie. Vi ved endnu ikke hvad der skal ske med Julies marker, men det kommer ikke til at være en direkte videreførsel af domænet. Vi har allokeret de sidste vine vi har fået fra hende og håber på at vinene vil blive skænket med respekt rundt omkring og drukket med en forståelse for, hvor specielle vinene er og Julie var!

 

 

Julie var Rock’n’roll! En powerwoman med følelserne uden på tøjet, og en autonom livstil der bragte hende fra en opvækst i Paris til de bølgende marker i Beaujolais.
Først lagde Julie dog vejen forbi Rhône hvor hun arbejdede for forskellige vinbønder indtil hun i 2009 overtog marken En Remont - en 3,2 hektar stor parcel med gamle stokke på en sydvendt skråning, omgivet af træer. Det er ikke hver dag man støder på sådan en! I de bedste år deles marken op i hele tre forskellige cuvéer: En Remont som er størstedelen domineret af pink granit, Cayenne er toppen af marken med vulkansk jordbund, og endelig er den ældste del, Simone, præget af quartz.
I de seneste år havde Julie også to andre små marker i Julienas og Moulin-à-Vent, og derudover købte hun også å druer fra gode folk andre steder i Beaujolais til cuvéerne Minouche & Françoise. Julies drøm var nemlig at også almindelige mennesker føler de har råd til hendes vine!

 

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Minouche

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay (négoce fra Jérôme og Gilles Courtois, Domaine Gilles Courtois)
Jordbund: Granit & sand
Vinifikation: Afkøling af frugten i 24 timer efter håndhøst. Spontan gæring af hele klaser ved tre ugers carbonisk maceration i glasfibertanke. Efter presning i kurvepresse gæres vinen ud og modnes på ældre bordeauxfade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+ B ... j.l..s

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Ler & sand
Vinifikation: Afkøling af frugten i 24 timer efter håndhøst. Spontan gæring af hele klaser ved tre ugers carbonisk maceration i glasfibertanke. Efter presning i kurvepresse gæres vinen ud og modnes på ældre bordeauxfade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+Cayenne

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Høje og stejle marker bestående af sand & basalt, omringet af skov.
Vinifikation: Afkøling af frugten i 24 timer efter håndhøst. Spontan gæring af hele klaser ved fem ugers carbonisk maceration i glasfibertanke. Efter presning i kurvepresse gæres vinen ud og modnes på ældre bordeauxfade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+En Remont

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Høje og stejle marker bestående af granit & basalt, omringet af skov.
Vinifikation: Afkøling af frugten i 24 timer efter håndhøst. Spontan gæring af hele klaser ved fire ugers carbonisk maceration i glasfibertanke. Efter presning i kurvepresse gæres vinen ud og modnes på ældre bordeauxfade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+Docteur Briçou

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Højeste mark bestående af granit & kvartsit.
Vinifikation: Afkøling af frugten i 24 timer efter håndhøst. Spontan gæring af hele klaser ved tre ugers carbonisk maceration i glasfibertanke. Efter presning i kurvepresse gæres vinen ud og modnes på ældre bordeauxfade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+Ordinaire

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Granit, ler & sand.
Vinifikation: Afkøling af frugten i 24 timer efter håndhøst. Spontan gæring af hele klaser ved tre ugers carbonisk maceration i glasfibertanke. Efter presning i kurvepresse gæres vinen ud og modnes på ældre bordeauxfade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen

+O Bella Ciao

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Granit, kvartsit, ler & sand.
Vinifikation: Afkøling af frugten i 24 timer efter håndhøst. Spontan gæring af hele klaser ved fire ugers carbonisk maceration i glasfibertanke. Efter presning i kurvepresse gæres vinen ud og modnes på ældre bordeauxfade. Ingen afklaring eller filtrering.
Certificering: Ingen