Julien Delrieu

Anjou, Loire, Frankrig

Julien er et roligt gemyt, der afspejler den natur han er omgivet af. Han er utroligt vidende og har både studeret vinfremstilling i Dijon, brygget øl med munke i Belgien, lavet ost i Italien og forsket i sake-gær i Japan! Derudover er han biavler.

Inspireret af vinene fra blandt andet Richard Leroy og Mark Angéli, valgte Julien at dyrke vin i Loire. Han har været en del af Les Roches Sèches før han i 2017 gik solo. Hans 3,5 hektar marker ligger omkring Faveraye-Mâchelles, i Maine-et-Loire i det man kalder Anjou Noir, pga. jordens mørkere jordtyper. Vinstokkene er spredt omkring fem lieu-dits og er blevet dyrket økologisk i mange år. Det betyder lavt, men kvalitetsmæssigt overlegent udbytte. Juliens cheniner er slanke og elegante og hans røde lavet på Cabernet Franc og Grolleau er helt sublime- synes vi, i hvert fald.

Julien vinificerer druerne bagerst i en lade, i ægte gør-det-selv-indretningsånd. Vinene lagres på en blanding af glasfiber og eg og er fuldstændig uden tilsætningsstoffer, men hvis han finder det nødvendigt tilsætter han minimal svovl under flaskning.

Julien er en eftertænksom og teknisk dygtig vinmager og hans vine har altid en klar retning, renhed og kompleksitet, som man sjældent ser det i naturlige vine.


CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Le Jeau Rouge

Type: Rødvin
Drue(r): Grolleau & Cabernet Franc
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Økologisk

+ Les Saint-Martin

Type: Rødvin
Drue(r): Grolleau
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Økologisk

+ Taillemouche

Type: Rødvin
Drue(r): Cabernet Sauvignon
Jordbund:
Vinifikation:
Certificering: Økologisk