Justin Dutraive

Beaujolais, Frankrig

 

Justin er Beaujolais til benet. Hans far, Jean-Louis, driver det ikoniske Domaine de la Grand Cour i Fleurie, som bedstefaderen grundlagde i 1969 og Justin har altid været med sin far på arbejde og aldrig tvivlet på at vinen var hans vej.

Efter et par år med lærepladser hos Jean Foillard og Julie Balagny (rip) og et par vinjobs i Australien og USA, producerede Justin sin første årgang tilbage i Beaujolais i 2015. Han arbejder med efterhånden 2 ha vin, fordelt over 3 parceller: ”Les Bulands”, ”Les Tours” og ”La Madone” alle med gamaystokke der varierer fra 40-90+ år.

Justin behandler sine druer meget nænsomt, og arbejder med semi-carbonisk maceration og fiberglastanke og gamle fade. Hans vine er til den lettere side af Gamay, men med gedigen rygrad, der vidner om de generationer af viden, Justin trækker på.

 

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Pet Nat Rosé

Type: Mousserende rosé
Drue(r): Gamay
Jordbund: Ler & granit
Vinifikation: Håndhøstet, fodstampet, kold koldmaceratio før pres, opvækst og modning i glasfibertank og ældre fade. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ Beaujolais "Les Tours"

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Granit
Vinifikation: Afkøling af druerne efter håndhøst. Spontan gæring i glasfibertanke efterfulgt af femten dages semi-carbonisk maceration. Modning i glasfibertank og ældre 500-liters barriques. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ Beaujolais "Les Bulands"

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Ler & granit
Vinifikation: Afkøling af druerne efter håndhøst. Spontan gæring i glasfibertanke efterfulgt af femten dages semi-carbonisk maceration. Modning i glasfibertank og ældre fade. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ Fleurie “La Madone”

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay (90+ år gamle plantet af Justins bedstefar)
Jordbund: Granit & sand
Vinifikation: Afkøling af druerne efter håndhøst. Spontan gæring i glasfibertanke efterfulgt af femten dages semi-carbonisk maceration. Modning i glasfibertank og ældre fade. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ Fleurie “La Chapelle de Bois”

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Granit & sand
Vinifikation: Afkøling af druerne efter håndhøst. Spontan gæring i glasfibertanke efterfulgt af femten dages semi-carbonisk maceration. Modning i glasfibertank og ældre fade. Minimalt tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen