AGRICOLA MACCIOCCA

Piglio, Lazio, Italien

mariomaccioca2.jpg
mariomaccioca.jpg

Mario Macciocca er en mand, der har levet mange liv: fodboldspilleren, kandidaten i fysik og til vores alles fordel, vinmageren.

I 2000 overtog han vingården fra sin tante Elvira (tidligere ejet af hans bedstefar) og besluttede at begynde at lave vine uden brug af kemikalier og med så lidt intervention som muligt. Hans Monochromo (oversat: én farve) vine er det direkte resultat af dette valg: vine uden tilsat svovl, kun frugt. I kælderen bruger han kun naturgær, og foretrækker rustfrit stål eller brugte træfade.

Marios 4 hektar biodynamiske vinmarker ligger på skråningerne af Scalambra-bjergene, overvejende på kalksten - vulkansk terroir. Han dyrker mest Cesanese, som ankom til Piglio i 800-tallet. Det er en meget mørk og kraftfuld drue, der nemt kan blive for høj i alkohol eller få for mange tanniner. Mario dyrker den på en blanding af vulkansk jordbund og ler, der understreger frugten og strukturen på en afbalanceret måde. Han dyrker også små mængder af Passerina og Malvasia Puntinata.

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Monocromo #1

Type: Hvidvin
Drue(r): Passerina & Malvasia Puntinata
Jordbund: Vulkansk kalksten
Vinifikation: Spontangæret, 12 timers maceration på skindet og 5 måneder på rustfri ståltanke.
Certificering: Ingen

+ Monocromo #2

Type: Rødvin
Drue(r): Cesanese
Jordbund: Vulkansk kalsten
Vinifikation: Spontangæret, 10 dages maceration og 8 måneder på rustfri ståltanke.
Certificering: Ingen

+ Civitella Piglio DOCG

Type: Rødvin
Drue(r): Cesanese
Jordbund: Vulkansk kalsten
Vinifikation: Spontangæret, 10 dages maceration og 1 års lagring på store kastaniefade og brugte franske egetræsfade.
Certificering: Ingen