Michel Autran

Vouvray, Loire, Frankrig

 

Michel Autran er super rolig og detaljeorienteret. Han høster på de sammen parceller over 3-4 omgange, og tager kun den helt modne frugt. Det er et kæmpe arbejde, men det viser meget fint Michels dedikation til vinen og hans higen efter det sublime.

Han arbejder intuitivt i marken og er meget opmærksom på vinens reaktion på hans tilstedeværelse og har derfor valgt kun at have 3,5 hektar vin, for at kunne passe det selv. En gang om året får han hjælp af en geobiolog til at forstå energien og balancen mellem planter og det mikrobielle liv i jorden. Han bruger biodynamiske præparater og følger månekalenderen, men betegner ikke sig selv som biodynamiker. Nogle af de aller stejleste steder på marken pløjer han med hest.

Det har taget lang tid for Michel at nå op på de 3,5 hektar, han har været grundig og har nu to virkelig gode sydvendte parceller i Noizay, hvor hans Chenin Blanc-stokke kigger ned til Cisse-floden. ‘Aubuis’ som er meget overfladisk gul ler og kalkjord og ‘Perruches’, der har mere flint og stikker dybere. De yngste af hans vine er over 50 år gamle! Michel har lært fra de bedste vinmagere i Vouvray og Montlouis, og høster kun de mest modne druer uden botrytis. Hans vine ligger minimum to år i kalkgruber under ideelle forhold.

Det her er meget stor Chenin Blanc, med utrolig balance og livsnerve.

 

Da vinene er sjældne allokerer vi dem. Hvis du er interesseret i at arbejde med Michel Autrans vine skal du endelig kontakte os, så ser vi på det.


CUVÉE DESCRIPTIONS

+ Cap à l'Ouest

Type: Mousserende hvidvin
Drue(r): Chenin Blanc
Jordbund: Kalksten & ler
Vinifikation: Håndhøstet og presset. Fermentationen startes i ståltanke og modnes 18 måneder sur lie før degorgering.
Certificering: Ingen

+ Les Enfers Tranquilles

Type: Hvidvin
Drue(r): Chenin Blanc
Jordbund: Kalksten & ler
Vinifikation: Håndhøstet og presset. Fermentationen startes i ståltanke og modnes 12-måneder ved gamle egetræsfade. Minimal tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen

+ Ciel Rouge

Type: Hvidvin
Drue(r): Chenin Blanc
Jordbund: Kalksten & rødt ler
Vinifikation: Håndhøstet og presset. Fermentationen startes i ståltanke og modnes 12-måneder ved gamle egetræsfade. Minimal tilsat svovl og ingen filtrering.
Certificering: Ingen