Reynald Héaulé

Orléans, Loire, Frankrig

Reynald Héaulé ligner på overfladen vinbondens svar på Clark Kent: Ung (slut 30’erne), stærk og smuk. Vinene er på mange måder ligeså, men langtfra polerede! De er på én gang seriøse og sprællevende.
Reynald har ikke vinbonde-faget i årerne, men så meget stærkere er hans vilje til at lave vin efter hans eget hoved. Første årgang var helt tilbage i 2004, og inspirationen kommer fra bl.a. legendariske Claude Courtois i Touraine, hvor han i mange år har lagt arbejdet et par gange om ugen. I vinmarken arbejdes der selvfølgelig økologisk og stokkene er plantet relativt tæt (12.500 per hektar) for at få rødderne til at søge næring dybere. Reynald har valgt ikke at sætte det økologiske mærke på sine etiketter, da han dels ikke syntes at der er plads og dels fordi han ikke mener, at folk skal købe hans vin fordi den er økologisk.
Druerne bliver høstet ved optimal modenhed, men ikke for sent, og macerationen bliver anpasset til det enkelte år. I årernes løb har han skruet lidt ned for macerationen (i de røde) for at bevare friskhed og elegance.
Gæringen starter på fiberglas tanke, og kommer derefter på 600 liters fade hvor de som oftest får lov til at ligge i 2-3 år før de flaskes.


CUVÉE BESKRIVELSER

+ Silice en Bulles Rosé

Type: Mousserende rosévin
Drue(r): Pinot Meunier, Pinot Noir, Gamay, Côt, Gascon & Cabernet Franc
Jordbund: Sandsten
Vinifikation: Manuel høst, direkte pres og co-fermentation. Modning og opvækst på tank. Flasket med en lille smule restsukker.
Certificering: Ingen

+ Atipique

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Meunier, Pinot Noir, Gamay & Cabernet Franc
Jordbund: Sandsten
Vinifikation: Manuel høst. 80% afstilkede druer, et par dages maceration i rustfri ståltank og seks måneders lagring i gamle egetræsfade før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Rive Droit Rouge

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Sandsten
Vinifikation: Manuel høst, 15-dages maceration før pres. 30-måneders lagring og modning i gamle fade før flaskning.
Certificering: Ingen

+ L’Insoumis

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Meunier, Gamay & Cabernet Franc
Jordbund: Sandsten
Vinifikation: Manuel høst, 15-dages maceration før pres. 30-måneders lagring og modning i gamle fade før flaskning.
Certificering: Ingen