Robin Carette

Anjou, Loire, Frankrig

 

Det lysende talent Robin Carette har måske ikke mange årgange bag sig endnu, men hans vine er så meget desto mere overbevisende og vidner om en nænsomhed og forståelse for jorden og druerne, som er få forundt. Efter at have afsluttet sine vinstudier på den prestigefyldte Pisani agricultural high school i Montreuil Bellay, har han arbejdet hos de veletablerede fyrtårne inden for naturvinsbevægelsen La Grange aux Belles og hos sine gode venner på Domaine Mosse, før han besluttede sig for at starte sit eget domaine, hvor fokus er på ordentlig dyrkning af jorden og levende vine.

Robins omkring 5ha vinmarker ligger i den lille kommune Thouarcé, i Anjou, hvor den mineralske skifer dominerer jordbunden. Han dyrker overvejende Chenin Blanc, men også en smule Chardonnay og Pineau d’Aunis. Robins vine er umiskendeligt mineralske, de er terroirdrevne og veludførte, hans tid hos store læremestre skinner tydeligt igennem i hans vinificering af de traditionelle Loire druesorter. Dét sagt, så var Robins første årgang 2021, så hvad hans fremtidige vine bringer er stadig et åbent kapitel, som vi er spændte på at følge.

 

cuvée descriptions

+ Hitachi

Type: Mousserende rosé
Drue(r): Chenin Blanc, Chardonnay & Pineau d’Aunis
Jordbund: skiffer
Vinifikation: Manuel høst, cofermentering af alle druerne med let maceration, spontangæring på naturligt gær og flasket før endt fermentering "pétillant naturel"-style
Certificering: Økologisk

+ Redrum

Type: Rødvin
Drue(r): Pineau d'Aunis
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Manuel høst, spontangæring på naturligt gær, modning på fiberglastank inden flaskning.
Certificering: I omlægning til økologi