Sagí Taverna

Roussillon, Frankrig

Sagí Taverna er naturlige terroirdrevne vermouther, altid baseret på naturlig vin fra lokale producenter og ligeledes krydret med frugt fra lokale avlere, der arbejder permakulturelt og de vilde urter der findes i Roussillon. Det skaber lette, men krydrede vermouther, der tro til terroiret er catalanske i udtrykket.

Sagí Taverna er egentlig en banebrydende restaurant i Perpignan, der sætter standarden for mad i Roussillon og kun arbejder med de bedste, lokale råvarer fra området. Som i mange andre vinområder, hvor der ofte er et eller to “hubs” for vinbønderne, flokkes vinproducenterne fra området omkring Perpignan til Sagí Taverna. En af dem er Gilles Trouilier, en vinmager baseret i Estagel ved foden af ​​Corbières. Og han tilbød dem en gammel Syrah-tønde at eksperimentere med efter de nævnte, at de tænkte på at lave noget vermouth. Efter måneders eksperimenteren fandt de den perfekte blanding af botaniske ingredienser og de producerer nu et par forskellige stilarter af vermouth- altid i meget små mængder.

+ Vermouth Tinto

Type: Rød vermouth
Drue(r): Gilles' Syrah
Vinifikation: Base af Syrahvin, lagret på gamle fade. Forstærket med druedestilat og lokal gin. Krydret med bl.a. Rød kinabark, bitter og sød appelsinskal, ensian, citrontimian, rosmarin, kanel, nelliker og hemmelige urter.
Certificering: Ingen