Salima & Alain Cordeuil

Champagne, Frankrig

 

Det sker ofte, at du finder præcis det, du ikke vidste, du havde brug for, når du ikke leder. Dette var præcis hvad der skete for os på en af årets vinsaloner i Loire i Februar, hvor vi startede ved et bord med en charmerende mand, der skænkede champagner. Dette var Alain Cordeuil, og da han skænkede sine champagner op, så vi på hinanden - det her var noget særligt.

Alain og Salima Cordeuil har lavet champagne i Côte des Bars-regionen i Aube i den sydlige del af Champagne i 15 år, og kommer tættere og tættere på en mere sand refleksion af terroir hvert år. De dyrker 4 hektar på tværs af 6 parceller, nogle arvet fra Alains familie, alle dyrket økologisk og med urter og nitrogenfiksere som bunddækkeafgrøder for at styrke jordens vitalitet, samt heste til jordbearbejdning for ikke at forstyrre jorden for meget.

Alle første gæringer er spontane, og anden gæringer startes med tilsætning af en 'pied de cuve' lavet af saften fra den samtidige høst. Siden 2019 er svovl ikke blevet brugt i nogen del af processen, da Salima og Alain foretrækker, at vinene afspejler terroiret og specifikt årgangen.

Dette er et sandt terroir-projekt, nogle af de sødeste og mest kloge mennesker, vi har mødt, og vi er så glade for at kunne dele vinene med jer.

 

+ Cuvée Origenes

Type: Champagne
Drue(r): Chardonnay & Pinot Noir
Jordbund: Mergel
Vinifikation: Manuel høst, spontangæring på naturligt gær af basisvinen, anden fermentering på den næste årgangs juice.
Certificering: Økologisk

+ Cuvée Altitude 320

Type: Champagne
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Mergel
Vinifikation: Manuel høst, spontangæring på naturligt gær af basisvinen, anden fermentering på den næste årgangs juice.
Certificering: Økologisk

+ Cuvée Altitude 350

Type: Champagne
Drue(r): Chardonnay
Jordbund: Mergel
Vinifikation: Manuel høst, spontangæring på naturligt gær af basisvinen, anden fermentering på den næste årgangs juice.
Certificering: Økologisk