Samuel Boulay

Ardèche, Frankrig

 

Samuel ville allerhelst bytte sin vin for naturalier – en idé, der desværre harmonerer dårligt med EU-lovgivning! Da Christopher mødte Samuel for første gang arbejdede han for Michel Augé (Maison Brulées,) i Loire-dalen, og lavede en lille smule vin på egne marker. I 2015 fik han så tilbudt at overtage en del af Gilles Azzonis marker med vinstokke i Ardéche - et tilbud han ikke kunne sige nej til! Med ham flyttede også sine mange høns.

Samuel er ikke bange for modne druer i en tid, hvor alle laver “maceration carbonique” og ikke kan få deres røde vine lyse nok. Det er vine med dybde og kompleksitet - vine der på mange måder reflekterer personen bag.

 

Cuvée beskrivelser

+ Ritournelle

Type: Hvidvin
Drue(r): Roussanne
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Langsomt pres over 10 dage, modning og lagring på fad. Næsten to års elevage før flaskning og frigivelse.
Certificering: Ingen

+ Rappapéo

Type: Hvidvin
Drue(r): Viognier & Roussanne
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Presset direkte i fad, opvokset, modnet og lagret to år i fad uden op-topning før flaskning.
Certificering:

+ Damoiselle Blanc

Type: Hvidvin
Drue(r): Viognier
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Presset direkte i fad, opvokset, modnet og lagret 20 måneder i fad før flaskning.
Certificering: Ingen.

+ Damoiselle Rosé

Type: Rosévin
Drue(r): Cabernet Sauvignon
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Direkte pres, opvokset, modnet og lagret ca. 3 år i fad før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Fricheti

Type: Rødvin
Drue(r): Merlot & Cabernet Sauvignon
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Macereret, presset og fermenteret hver for sig. Samlet i gamle fade før ét års lagring og flaskning.
Certificering:

+ Baltringue

Type: Rødvin
Drue(r): Merlot
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Et par ugers carbonick maceration, direkte pres i fad og 20 måneders lagring før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Aleph

Type: Rødvin
Drue(r): Alicante & Merlot
Jordbund: Skiffer
Vinifikation: Carbonisk maceration og co-fermentation i tank. EFterfølgende ét års lagring på fad før flaskning.
Certificering: Ingen