Sonshine Vin

Bugey, Frankrig

 

Sonshine Vins er et overvejende negoceprojekt fra Hollandske sommelier og nu vinbonde Lisanne Van Son. Efter mange år i restaurantionsbranchen besluttede hun sig  i 2017 for at komme tættere på vinen, ved at bosætte sig  Touraine i Loire og begynde på ønologistudier i Amboise.

Lisanne havde før leget lidt rundt med at lave små mængder vin, men det var efter hun havde færdiggjort sine studier, at det tog fart, da hun oprettede sit negoce-projekt Sonshine Vins og fandt en lille troglodytgrotte i Noizay at opbevare sine vine i. Hun bruger kun økologisk certificerede druer og håndhøster selv de druer hun bruger til sine vine.

I 2021 gik hendes store drøm i opfyldelse, da hun købte 4 hektar vinmark i Jujurieux i Bugey, sammen med sin partner Edouard og startede Domaine des Sonnettes, som vi også arbejder sammen med. Men Sonshine Vins er stadig Lisannes negoceprojekt, hvor hun køber druer fra gode venner og laver tørstslukkende vine af dem- nu er det bare vinificeret i Bugey i stedet for i Loire.

 Lisanne ser sig selv som en guide, vinene har sådan set deres eget liv og det er blot hendes opgave at guide dem i den rigtige retning. Og hendes vine vil i retning af solskin, de er frugtdrevne og legesyge.

 

Cuvée descriptions

+ Hasta la Vizsla

Type: Mousserende hvidvin
Drue(r): Riesling, Pinot Blanc & Pinot Gris (50% / 25% / 25%) fra Alsace
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Håndhøstet. Direkte pres og spontangæring af basisvinen på stål før tidlig flaskning med 16 g/restsukker, som udvikler lette perler på flasken.
Certificering: Ingen

+ Blanksia

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay
Jordbund: Kalksten
Vinifikation: Håndhøstet. Direkte pres, spontangæring og modning på stål før flaskning.
Certificering: Ingen

+ Petal

Type: Rødvin
Drue(r): Grolleau Gris & Muscat Rouge (50% / 50%)
Jordbund: Granit & sand
Vinifikation: Håndhøstet. Grolleau Gris macereret 10-dage i hele klaser og Muscat Rouge direkte presset. Co-fermentation i tank og modning på stål før flaskning.
Certificering: Ingen