terra vita vinum

Loire, Frankrig

Terra Vita Vinum-domænet vinstokke står i den sorte jord i Anjou Noir, lige syd for Angers. Domænet blev startet i 1979 med forskellige grunde af mest Chenin og lidt Grolleau, Gamay og Cabernet Franc. I 2019 blev domænet overtaget af Benedicte & Luc, som allerede kendte domænets vine godt og slog til med muligheden for at tage over. Benedicte arbejdede i en lokal vinbutik, mens Luc (hvis forældre lavede vin) havde arbejdet med økologi og hjulpet dem, der ønskede at konvertere til økologiske metoder i hele landbruget. Vinstokkene var allerede certificeret økologiske siden 2009, og siden overtagelsen har Benedicte og Luc startet processen med at konvertere nogle parceller til biodynamisk & Demeter-certificering også. I kælderen bruges forskellige metoder til modning af vinen, herunder små og store gamle tønder, betonæg og amfora. De ældre vinstokke/hvidvine med enkelt plot er lagret fra 18-30 måneder for at søge efter det højeste niveau af kompleksitet, mens de ældre røde parceller, yngre vinstokke eller blandede druer/parceller bruger op fra 12-18 måneder i kar for at producere en mere fremadrettet og energisk stil.