Zeroine

Rotalier, Jura

 

Maylis Bernard er heltinden bag Zeroine, som er blevet til efter at hun i mange år har arbejdet for ingen ringere end Ganevat. Hendes vine er allerede vidt og bredt kendt for deres rene og fine stil- med klare nik mod hendes mentor Ganevat. Hun startede som højre hånd for J.F og hans søster Annes’ negoceprojekt, men har overtaget og lavet sit eget projekt. Her køber hun en del druer fra rundt omkring og sætter sit fine jurapræg på dem, ligesom hun også har et par små plots med druer i Jura. Vi lærte Maylis at kende, da Katie Worobeck (ligeledes Ganevatlærling) fra Maison Maenad introducerede os på La Dive. Maylis har også overtaget en af de marker Katie har lavet vin på. Everything is connected, som rødder der forgrener sig og det er vi rigtig glade for for hold da op, hvor er Maylis et skønt bekendtskab, både som person og gennem de vine hun laver. Hun er både dygtig og tilpas ydmyg til at lave stor vin.

Hendes filosofi i kælderen er også i tråd med mentorens: at lave de reneste Jura-vine, er at ærer tradition og terroir. Dette betyder for Maylis at maceration sker meget forsigtigt, med næsten ingen pigeage eller pumpning og at der aldrig bruges SO2. Hun bruger tronkoniske trækar til at fermentere og elevere hendes vine i og lader dem altid udvikle sig mindst et år i flaske før hun frigiver dem.


Da vinene er sjældne allokerer vi dem. Hvis du er interesseret i at arbejde med Zeroine’s vine skal du endelig kontakte os, så ser vi på det.

 

CUVÉE DESCRIPTIONS

+ JuCha

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay
Jordbund: Ler og Kalksten
Vinifikation: Håndplukket Blend af 3 parceller af Chardonnay fra Lavigny, Augea og meget gamle stokke fra Lieu Dit'en Les Varrons. Presset og fermenteret separat i gamle demi muids og lagret på bærmen i 500 liters tronkonisk trækar i to vintre. Flasket kun ved hjælp af tygdekraften. Ingen filtrering eller SO2. Certificering: Ingen

+ JuSa

Type: Hvidvin
Drue(r): Savagnin
Jordbund: Ler, blå ler og Kalksten
Vinifikation: Håndplukket ren Savagnin fra lieu dit'en Bodines. Efter nænsom pres har vinen lagret på 500 liters tronkonisk trækar i 24 måneder. Ingen filtrering eller SO2.
Certificering: Ingen

+ ChaCha

Type: Hvidvin
Drue(r): Chardonnay
Jordbund: Ler
Vinifikation: Håndplukket negocedruer fra Sydbeaujolais. Direkte pres og lagret på 500 liters tronkoniske kar i 24 måneder. Ingen filtrering eller SO2. Certificering: Ingen

+ MaGewRies

Type: Orange
Drue(r): Gewürztraminer & Riesling
Jordbund: Ler
Vinifikation: Håndplukket Blend af Gewürztraminer og Rielsing der er let macereret uden pieage (det man også kalder infusion). Vinen har lagret to år på 14 hektoliters foudre og er uden filtrering eller SO2.
Certificering: Ingen

+ GaGa MG

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay
Jordbund: Ler og klaksten
Vinifikation: Håndplukket. 50% direkte pres og 50% semi-carbonisk maceration i 20 dage. De sidste par dage af macerationen er den direkte presset juice blevet pumpet over de hele klaser. Lagret et år på 500 liters tronkoniske træfade og hvilet endnu et år i flaske sur latte. Ingen filtrering eller SO2.
Certificering: Ingen

+ GaCha

Type: Rødvin
Drue(r): Gamay & Chardonnay
Jordbund: Ler og Kalksten
Vinifikation: Håndplukket. Millefeuille (tusind lags) Semicarbonisk maceration, hvor der er skiftevis grønne og blå drueklaser i lag. Meget nænsom maceration. Lagret et åt i 500 liters tronkoniske trækar. Ingen filtrering eller SO2.
Certificering: Ingen

+ JuPi

Type: Rødvin
Drue(r): Pinot Noir
Jordbund: Ler
Vinifikation: Håndplukket 3 ugers maceration semicarbonique. lagret et år på 500 liter tornkoniske kar. Ingen filtrering eller SO2.
Certificering: Ingen